naperőmű illusztráció

Napelemparkban építettünk optikai hálózatot

Befejeztük a belső optikai kábelhálózat kiépítését és az internetszolgáltatás telepítését a MET Hungary Solar Park Kft. buzsáki naperőművében. A kivitelező partnereink által kiépített vezetékrendszer a 77 MWp teljesítményű létesítmény központi állomását kapcsolja össze a napelempanelekhez tartozó, az áramtermelést szabályozó inverterekkel. Végül a naperőmű internetre kapcsolását is biztosítottuk Air Symmetric csomagunkkal. Ennél a szolgáltatás le- és feltöltési sebessége azonos, jelen esetben 10/10 Mbps.

Az optikai kábeles belső hálózat és a szokásosnál lényegesen lassabb sávszélességű netkapcsolat egy távfelügyeleti infrastruktúra elemei. Egy naperőműben ugyanis normál körülmények között nem dolgozik senki. A panelek a napsugárzás függvényében termelnek és táplálják fel az áramot a hálózatra. Az üzemeltető cég munkatársai pedig online figyelik a teljesítményt és az esetleges hibákat. Az aktuális állapot nyomonkövetése mellett a múltbéli adatok is visszakereshetőek.

Ehhez viszont állandó és megbízható internetkapcsolatra van szükség. Ezért az elsődleges, mikrohullámú szolgáltatás mellett egy mobilnetes backupot is telepítettünk. Ha bármilyen fennakadás történne az alap internetkapcsolat adatforgalmában, a backup azonnal átveszi a helyét, így az üzemeltető egy percre sem fogja szem elől veszíteni a naperőműveket.

Egy hónappal ezelőtt már bekapcsolatunk egy béreltvonali internetszolgáltatást a MET egy másik, gerjeni naperőművében. A 20/20 Mbps sávszélességnek 100%-a a garantált mindkét irányban, a tökéletes biztonságot itt is egy mobilnetes backup biztosítja.

Üzleti internetcsomagjainkról további információkat ide kattintva találhatsz, hálózatépítési szolgáltatásunkat pedig ezen a linken mutatjuk be.