Így lehetnek eredményesek az online meetingek

Gyenge térerővel vagy alacsony sávszélességű internettel könnyen előfordulhat, hogy szakadozni fog a hívás, vagy késleltetve halljuk a másikat. Ezért alapvető feltétel, hogy rendelkezzünk megbízható internetkapcsolattal. Erre nyújtunk megoldást már több mint 10 éve szolgáltatásainkkal, bárhová eljuttatjuk a szélessávú internetet.

Műholdas szolgáltatással ott is elérhető lehetsz, ahol nincs kiépített vezetékes hálózata egyetlen szolgáltatónak sem. Mikrohullámú technológiánkkal pedig gondtalanul böngészhetsz és akár HD felbontásban tarthatsz prezentációt munkatársaidnak. Tartalék internetünkkel pedig elérhető maradhatsz akkor is, ha a meglévő szolgáltatódnál gyakori leállások vannak.

De hogyan tehetjük hatékonnyá és gördülékennyé ezeket a megbeszéléseket úgy, hogy nem vagyunk személyesen jelen?

Ehhez szeretnénk néhány tanácsot bemutatni, amivel elérheted a meeting célját minden egyes alkalommal.

1. Az ideális eszköz kiválasztása az online meetinghez

Rengeteg szoftver és applikáció létezik arra a célra, hogy meghívjuk munkatársainkat egy fontos megbeszélésre akkor is, ha éppen távolról dolgoznak. A megfelelő eszköz kiválasztása és konfigurálása megteremti azt az alapot a vállalkozások számára, amihez később magabiztosan nyúlhatnak a munkavállalók. Ajánljuk a Google Meets és Microsoft Teams platformot, ami asztali és mobileszközökre is elérhető.

2. Hang és videórögzítő eszközök beállítása

Hagyjunk elegendő időt arra, hogy megfelelően beállítsuk és leteszteljük a videó- és hangrögzítő eszközöket még a meeting előtt 10-15 perccel. Ezzel kiszűrhetjük a hibalehetőségeket, és megkíméljük magunkat az idővesztéstől. A tesztelést megtehetjük az applikáción belül is, de érdemes külső videórögzítő szoftverrel (a beépített kamera applikációval például) egy teszt felvételt készíteni hangpróbával. A legjobb körülmény, ha oldalról vagy szemből érkezik az arcra természetes fény.

3. Online meeting etikettjének meghatározása

Még a meeting előtt írjuk össze a résztvevőknek, hogy mit várunk el tőlük a megbeszélésen. Érdemes megfontolni a következőket:

  • Érkezzen időben a megbeszélésre, akár 5 perccel előtte
  • Felváltva beszélhetnek a résztvevők
  • Kézemeléssel jelezhetik, ha megjegyzésük van a témával kapcsolatban
  • Ha egy kiemelt témáról szeretnél beszélni, jelezd a résztvevők számára

Még a meeting előtt jelezzük a főbb pontokat, ezáltal megtarthatjuk a beszélgetés fő vonalát.

4. A meeting céljának kijelölése és a szükséges lépések alábontása

Miért szeretnél meetinget tartani és milyen lépéseket és válaszokat vársz a többiektől? Jelöld ki a fő célt, és bontsd alá résztvevők és tevékenységek szintjére azt, hogy mit vársz a többiektől.

5. Találjunk egy megfelelő időpontot a meetinghez és ütemezzük

Az előkészület segíti a résztvevőket abban, hogy találjunk egy mindenkinek megfelelő időpontot a megbeszélésre. Ezt többnyire közös levelezésben célszerű szervezni, és a megbeszélés létrehozójának szükséges ütemeznie a közös időpontot a munkatársak által használt naptárban.

6. Vonjunk be mindenkit a beszélgetésbe, különösen a kiemelt résztvevőket

Jelöljük ki még a megbeszélés előtt, hogy kik a kiemelt résztvevők és milyen válaszokat várunk tőlük. Vonjuk be a többi résztvevőt is a beszélgetésbe kérdésekkel: „Mi a véleményed erről?”.

7. Tervezzük be a legfontosabb kérdéseket

Előre írjuk össze azokat a kérdéseket a projekttel kapcsolatban, amik felmerülhetnek. Így nem a megbeszélés közepén kell gondolkodnunk, hogy mi maradhatott ki. Egy virtuális környezetben mindenki szívesebben válaszol meg kérdéseket, ezért érdemes ezt kiaknázni. Kérhetünk megjegyzéseket is, ezáltal egy másik nézőpontból is hallhatunk véleményeket.

+ 1 BÓNUSZ: Legyen stabil és megbízható az internetkapcsolatunk

Nincs is annál rosszabb, mint egy váratlan internetkimaradás miatt lemaradni az év egyik legfontosabb megbeszéléséről. Éppen ezért állítottuk össze csomagjainkat a Vannet-nél, ahol biztosan megtalálod a számodra legmegfelelőbb, szélessávú és megbízható vezeték nélküli vagy optikai szolgáltatást. Lakossági és üzleti célra kiválóan alkalmas szolgáltatás, több ezres elégedett ügyfélállománnyal.

 

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?