Újra lehet ingyen wifire pályázni.

Több száz hazai önkormányzat regisztrált tavasszal az Európai Unió WiFi4EU kezdeményezésére. Közösségi forrásból összesen 120 millió eurót fordítanak ingyenes, mindenki számára hozzáférhető vezeték nélküli internethozzáférések kiépítésére. A soron következő pályázati felhívás november 7-én 13:00-kor rajtol. Azok az önkormányzatok, akik akár tavasszal, akár az elmúlt hetekben regisztráltak, a wifi4eu.eu oldalon belépve a „Saját pályázat” oldalon az „Internetutalvány megpályázása” gombra kattintva nyújthatják be a pályázatukat.

Érdemes élni a lehetőséggel, hiszen az elnyerhető összeg településenként 15 ezer euró, vagyis több mint 4,8 millió forint. Ebből a vezeték nélküli hozzáférést biztosító wifi-hotspotok műszaki eszközeinek beszerzési és beüzemelési költségeit lehet fedezni. A hálózat kiépíthető közterületeken, önkormányzati vagy kulturális intézményekben, vagyis olyan helyszíneken, ahol a lakosság szabadon hozzá tud férni.

Azoknak az önkormányzatoknak sem kell kimaradniuk a pályázatból, ahol nincsen megfelelő színvonalú optikai kábeles internethozzáférés. Számos olyan pontja létezik az országnak, főleg a kistelepüléseken, ahol ez a szolgáltatás nem érhető el, így a gerinchálózatokra egyelőre rá nem kötött önkormányzatoknak érdemes alternatív technológiákban gondolkodni.

A Vannet kétféle megoldást is kínál ezekre a helyzetekre. Megfelelő lefedettség esetén a mikrohullámú technológiával stabil és tetszőlegesen választható sávszélesség biztosítható, amely egyszerre nagyobb létszámú felhasználó kiszolgálására is alkalmas. Ha nem elérhető a mikrohullámú rendszer, akkor pedig a műholdas technológia ad választ a problémára, ami az ország bármely pontján garantáltan elérhető. A műhold az egyetlen, garantáltan 100%-os lefedettséggel rendelkező internetszolgáltatás, ami független a terepviszonyoktól és a földi infrastruktúrától, így mindenhol képes szupergyors, 30 Mbps sávszélességet biztosítani.

A Vannet ráadásul nem csak az internetszolgáltatásra, hanem a wifi-hálózatok technológiájának és berendezéseinek kiépítésére is többféle megoldást tud kínálni.

Amennyiben ön is érintett a WiFi4EU pályázatban, forduljon hozzánk bizalommal.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?