Az orvostudomány szolgálatában

A vannet közreműködésével jött létre élő kapcsolat és közvetítés a nemzetközi NFIC elnevezésű kardiológiai konferencián Budapest és Krakkó között. 2016. december 9-én Krakkóban élőben, HD minőségben nézhették végig a workshop résztvevői a budapesti Semmelweis Egyetem Szív- és Érgyógyászati Klinikájának hibrid műtőjében zajló beavatkozást.

A közvetítésre az NFIC (New Frontiers in Interventional Cardiology) keretein belül került sor tavaly év végén. Az évente megrendezésre kerülő nemzetközi konferencia immár 18. alkalommal több, mint 1400 résztvevővel Európától, Japánon át az Egyesült Államokig a kardiológiai esettanulmányok prezentációira és kerekasztal-megbeszélésekre fókuszált. Az orvosok, nővérek és a gyógyszeripar képviselői a műholdas internetszolgáltatásának segítségével, HD minőségben, élőben nézhették a Semmelweis Egyetem kardiológiai hibridműtőjéből közvetített műtétet. A folyamatos és zökkenőmentes közvetítésnek köszönhetően az orvosok a távolból is jelen lehettek a beavatkozáson, és azonnal reagálhattak az eseményekre. A vannet(TM)  megfelelően alkalmazkodott a workshop szoros programtervéhez, a beavatkozás megismételhetetlen folyamataihoz. A beavatkozás a Semmelweis Egyetem Kardiológiai Központjának a kombinált képalkotó és operációs helyiségében, úgynevezett hibrid műtőjében zajlott, ami egyedülálló nemcsak hazánkban, de a közép-kelet-európai régióban is. A beavatkozást végző orvosok: Dr. Ruzsa Zoltán és Dr. Édes István Ferenc voltak. 

A közvetítésnek a két pont – Budapest, Krakkó – közötti átvitelét a Puchardt-Sat Kft., az RG Networks Kft. partnere biztosította vannet(TM)  műholdas internet segítségével.

Pár kép a konferenciáról:

Megérkeztünk, eszközök készen állnak.

Így  látták a résztvevők a közvetítést a konfernecián.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?