OrfűMAD 2016.

„Az OrfuMAD Triatlon verseny idén igazán MAD volt!

A szombati technikai tájékoztatóra csak azért mentem le Orfűre, hogy megnyugodjak senki sem lesz olyan hülye, hogy ilyen időben versenyezzen, és a szervezők megköszönik a megjelenést, de lefújják a másnapi megmérettetést. Hát nem így történt. Sőt szó sem esett arról, hogy másnap fázni fogunk esetleg, mindenki úgy beszélt, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne 8 fokban és esőben triatlonozni. Így hát nem volt mit tenni, felkészültem a másnapi versenyre – örülve, hogy csak a rövid távra neveztem – melyet több tényező is nehezített:

  • a héten sikerült egy komolyabb gyomorrontást összeszedni, ami pár napig megnehezítette a táplálékbevitelt, így egy kicsit legyengültem
  • ez komoly kis hasmenés formájában még vasárnap reggel visszatért, csak, hogy ne legyen könnyű dolgom
  • ennek megfelelően sem enni, semi frissíteni nem mertem aznap (2-3 korty víz fért bele)
  • ehhez jött a májusban hihetetlen 8 fokos hőmérséklet és nem éppen simagtó szellő, ja és persze zuhogó eső

Szóval minden szupernek ígérkezett.

Az úszásra nagyon sokat készültem, nagy javulást vártam, ennek megfelelően szörnyen sikerült. Az első bólyáig azt hittem vissza kell fordulnom. Aztán megnyugodtam, és csak összeállt a mozgás. A vízből kiszállva és a neoprént levéve realizálódott csak igazán mit is jelent a 8 fok és a szél. Felül száraz ruhát húztam, de alul maradt a vizes. Ez igazából nem is számított, mert az esőben hamar jött alulról felülről a víz és átázott minden. 

A kerékpáros pályát is jól ismertem, harmincas átlagot láttam reálisnak, jól szerettem volna tekerni. Persze ez is nagyon rosszul sikerült, majd lefagytak a lábaim, és hiába utasítgattam őket, a saját tempójukban voltak csak hajlandóak működni. 25-ös átlag tempó lett az eredménye, ami inkább egy laza családi tekerésnek felel meg, szégyenkezett is miattam a bringám :) 

A futás kicsit nehezen indult, mert a depóban az ujjaim annyira el voltak gémeberedve, hogy nem tudtam rendesen megfogni a fűzőket. Az első 1-2 kilóméteren a lábfejemet sem éreztem, de aztán kezdtem helyrerázódni. Igazából csak a futás sikerült a terv szerint, 4:49-és átlaggal teljesítettem a távot, amivel teljesen elégedett voltam. Így legalább jókedvűen futottam be a célba, ha már az időeredményemre nem is lehettem túl büszke. 

Így visszagondolva azért persze megszépült a dolog, és biztosan jövőre is ott leszek, ahogy tavaly is ott voltam. Gratulálok minden teljesítőnek, azt hiszem ilyen körülmények között bármelyik táv nagy kihívás volt. A középtávosoknak külön tisztelet, hiszen nekik ember feletti teljesítmény lehetett ezt végig csinálni.”

Eredmény:

OrfűMAD Triatlon rövid táv:
(900m úszás, 30 km kerékpár, 6 km futás)
Abszolut 31. hely, teljes idő: 2:10:58

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?