Herbály István, az RG NetWorks Kft. stratégiai igazgatója meghívást kapott a Miniszterelnök török de

Kicsit meglepődtem, hogyan kerültem fel egy ilyen meghívotti listára, de nagyon jó üzleti potenciálokat láttam az utazásban, így gyorsan jelentkeztem. Tekintettel arra, hogy a Pécs Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara küldötte és az innovációs bizottság alelnöke vagyok, a kamarai is támogatta a kiutazásomat.

A HITA gyakorlatilag mindent előre leszervezett, a kiutazóknak csak a vízumot kellett beszerezni. (A vízumkötelezettséget egyébként pont kiutazás alatt zajló tárgyalásoknak köszönhetően törölte el Törökország.)

17-én délután 16:00-kor indult a különgép az isztambuli repülőtérre, fedélzetén számos miniszterrel és a több mint 100 tagú üzleti delegációval. Szimpatikus volt, hogy Miniszterelnök Úr a delegáció minden egyes tagjával kezet fogott és mindenkinek bemutatkozott mikor felszállt a gépre.

A gép landolása után az isztanbuli reptér kormányzati várójába szálltunk ki, ahonnan rendőrségi felvezetéssel vittek minket a Shangri-La Bosphorus Hotelbe. Itt Török-Magyar Üzleti Fórum és vacsora keretében több résztvevő is felszólalt. Köztük volt a török és a magyar Miniszterelnök, Varga Mihály és Parragh László az MKIK elnöke is.

A fórum és üzleti vacsora elég későig tartott (és még 1 órás időeltolódásban is voltunk), így nem sok pihenőidő volt a másnap reggeli kerekasztalbeszélgetés kezdetéig.

A hotel bálterme adott otthont a 7:30-kor kezdődő találkozónak, amin a delegáció minden tagja részt vett. Itt Varga Mihály Miniszter Úr felvázolta az aznapi tárgyalások fő irányvonalait. Ezekhez kapcsolódóan megkérte a résztvevőket, hogy akinek konkrét kérése, javaslata van a tárgyalásokat illetően az mondja el véleményét, melyet igyekeznek beépíteni az egyeztetések tematikájába. Itt számos cég képviselője mondhatta el egészen közvetlen módon, hogy a kormány tagjai milyen módon tudnák segíteni vállalkozásának piacra lépését, vagy terjeszkedését. Az egyeztetések után megérkezett Miniszterelnök Úr is, aki tájékoztatott mindenkit a látogatás céljáról és várható menetéről. A program utazással folytatódott a reptérre, majd Ankarába, ahol Török-magyar Üzleti Fórum és Üzletember Találkozó várta a delegáció tagjait.

Az üzleti fórumon török és magyar vezetők szólaltak fel, szakértők tartottak előadásokat. Mindkét fél képviselői konkrét problémákról és azok kívánt megoldási módjáról beszéltek, amikre a másik fél rögtön reagált is. Nagyon hatékonyan és hatásosan zajlott a program.

Az üzleti fórum után és azzal párhuzamosan üzletember találkozó zajlott a szomszédos teremben. Itt minden résztvevőnek saját asztala volt, ahol az érdeklődőket fogadni tudta, és meg tudták tartani az első tárgyalásokat. A két napos teljes programsorozatból talán egyedül ez a rész nem sikerült a legjobban a csúszások miatt, de aki előre egyeztetett a potenciális partnereivel, az el tudta érni a célját.
A rendezvények záró eseménye egy vacsora volt, melyről sietve kellett utazni az ankarai reptérre, majd Magyarországra. Nagyon eseménydús, és nagyon hatékony két napot zártunk, sok sok lehetőséggel és kapcsolattal hazatérve, melyek segítségünkre lesznek 2014-es terveink megvalósításához.

Ezúton is köszönöm a HITA-nak a szervezést és a lehetőséget.

A többi fotót ide kattintva tudja megtekinteni!

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?