Médiamegjelenések

10 éves a VANNET
2020.11.10.

Műholdas internetszolgáltatással indítottuk a céget 10 évvel ezelőtt, emellett mára a mikrohullámú internet- és az optikai internet-szolgáltatás is a cég profilját adja.

pbkik.hu


Felvásárolta a Bigblu a VANNET lakossági műholdas üzletágát
2020.03.25.

Bigblu-partner lett a 2010 óta a távközlési piacon levő RG Networks Kft. (vannet™ internetszolgáltató), amely Magyarország egyetlen, ténylegesen 100%-os lefedettséggel rendelkező vezeték nélküli internetszolgáltatója.

pbkik.hu

Nyártól a kempingezők is wifizhetnek a Balatonnál
2018. május 24.

Nagy sávszélességű wifi-hálózatot telepítettek két népszerű balatoni kempingben. A siófoki Aranypart és a zamárdi Mirabella vendégei az idei szezontól kezdve használhatják a szolgáltatást.

hirado.hu

A Vannet lett a Magnus internetszolgáltatója
2018. április 20.

Szerződést kötött a Pécs egyik vezető üzleti internetszolgáltatójává váló Vannet és a város legújabb nagyberuházása, a pogányi repülőgépgyárat építő Magnus Aircraft. Az ultrakönnyű kisrepülőket gyártó vállalat az egyre népszerűbb mikrohullámú technológiával kapcsolódik a világhálóra.

pbkik.hu

Az internet mindenkinek jár
2018. április 20.

Jótékonysági akciót indít a Vannet. Egy éven keresztül ingyenes szélessávú internetet biztosítanak egy tehetséges, de rászoruló dél-dunántúli fiatalnak. A pályázatra május 15-ig lehet jelentkezni.

GazdaságPortál

Közel kétszáz önkormányzat szeretne ingyen wifit
2018. március 29.

Alig néhány nap alatt mintegy kétszáz hazai önkormányzat regisztrált a WiFi4EU programra. Európai szinten 120 millió euró áll rendelkezésre, hogy közösségi wifi-hálózatokat építsenek ki a települések, köztük természetesen magyarországiak is. A sikeres pályázat azonban csak az első lépés, néhány településnek ugyanis technikai kihívásokkal is szembe kell néznie.

ComputerWorld

Negyedével nőtt a műholdról netezők száma tavaly
2018. február 5.

A hazai telekommunikációs szektor egyik legdinamikusabban növekedő szegmense volt a műholdas internetszolgáltatás 2017-ben. Több mint 25%-kal többen kapcsolódtak a világhálóra a technológiával, mint egy évvel korábban. Ennek köszönhetően olyan helyekre is eljutott az internet, ahol más eszközökkel eddig nem volt elérhető.

ProfitLine.hu

Indul Magyarország első nincsnet-felmérése
2017. december 1.

Közösségi alapú országos felmérést indít a Vannet Magyarország internetes fehér foltjainak meghatározására.

IT café

Az ön háza fölött hány műhold kering?
2017. november 14.

Naponta tucatnyi űreszköz halad el Magyarország felett. Köztük meteorológiai, kommunikációs és minden bizonnyal katonai vagy hírszerzési célú berendezések is.

délmagyar.hu

Már a repülőn is online lehetünk
2017. október 18.

Néhány évvel ezelőtt általános gyakorlat volt az utasszállító repülőgépeken kikapcsoltatni a mobiltelefonokat, elvágva az út közbeni kommunikáció lehetőségét. Ez azonban változóban van: már egyre több légi járaton fedélzeti wifi működik, amire az utasok is csatlakozhatnak.

Piac és Profit

Tíz év alatt hatszorosára nőtt a magyar net sebessége
2017. szeptember 6.

2007-ben a magyarországi internetkapcsolatok átlagos sebessége 2-3 Mbps környékén alakult, ma viszont már 14,8 Mbps. A közel 600 százalékos növekedés nem példa nélküli, de kifejezetten jó eredménynek tekinthető. Ennek következtében ma Magyarországon 94% a szélessávú (vagyis 4 Mbps-t meghaladó) netkapcsolatok aránya, ami európai szinten is kifejezetten jónak mondható.

24.hu

Az üzletek jelentős részét érinti az egyszerűen megoldható probléma
2017. augusztus 23.

Évente nagyjából 20 millióval emelkedik Magyarországon a kártyás tranzakciók száma, egyre többen bíznak a készpénzmentes fizetésben. Baj csak akkor van, amikor a kasszánál sorra kerülve közlik: nem működik a terminál, a vásárlónál pedig nincs elég készpénz. A heti nagybevásárlást több kisgyermekkel, bámulatos logisztikai képességgel intéző szülők ilyenkor bosszankodnak csak igazán.

origo.hu

Utazás a lefedettségi térkép mélyére
2017. június 21.

Az internetszolgáltatók reklámjai alapján könnyen kialakulhat bennünk az a kép, hogy ma már az ország bármely pontján elérhető legalább egy, de inkább többféle szélessávú netkapcsolat. A valóság azonban kevésbé kedvező: sok helyen sem a vezetékes, sem a mobilnet nem férhető hozzá megfelelő minőségben. Az érintettek számára többek között a műholdas technológia kínálhat alternatívát.

Digital Hungary

Hírek

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Informálódjon újdonságainkról

Hírlevél feliratkozás