Hogyan működik?

A szolgáltatás működéséhez az Előfizetőnél egy ügyfél oldali műholdas terminál telepítésére van szükség, mely egy kültéri parabola antennából (75cm átmérőjű) és egy beltéri modemegységből (Ethernet csatlakozással) áll.

Az adatok 2 x 36.000 km-et tesznek meg a geostacionárius pályán mozgó műhold, a műholdszolgáltató központja és az ügyfélnél letelepített műholdas terminál között. A szolgáltatás átadási felülete a beltéri modemegység Ethernet portja.

Alapvetően nincs különösebb rendszerkövetelménye. Bármilyen számítógépet (MAC, Windows, Linux OS) rá lehet csatlakoztatni, amely rendelkezik hálózati kártyával (10/100 Mbps) és Ethernet csatlakozóval, melyre a műholdas eszköz beltéri modemegységét kell illeszteni, valamint semmilyen szoftvert, vagy programot nem szükséges telepíteni a szolgáltatás igénybevételéhez. (Vezeték nélküli router szintén csatlakoztatható a modemhez)

Nézze meg a telepítésről készült videónkat!

KA-Sávos rendszer ismertetője
A szolgáltatás teljesen új adatátviteli közeget, úgynevezett KA-sávot használ, a korábban szokványos és a napjainkra már telített KU-sáv helyett.
 
2011-ben üzembehelyezett, kifejezetten a szélessávú IP szolgáltatásokra az EUTELSAT által felbocsájtott - 9 fok Keleti (9E) pozíción - , geostacionárius pályán lévő KASAT elnevezésű műhold szolgálja ki a műholdas internetet használó ügyfeleket.

Eltérően a korábbi technológiáktól, a kapacitás növelése érdekében a műhold lefedettség alatt lévő összes Előfizető nem egy lefedettségi kapacitáson osztoznak, hanem úgynevezett pont nyalábokra (spot beam) vannak felfűzve az egyes területek. Egy pontnyaláb kb. 1/3 Magyarország területű és kapcsoló kapacitása 1Gbps. Magyarországon 4 pontnyaláb van. Ezekből következően a rendszer túltervezett, ezért nem kell hálózati túlterheltségtől tartani, még ha egyre többen is használnak egy pontnyalábnyi kapacitást.

Lakossági csomagok Kisvállalati csomagok Nagyvállalati csomagok Speciális megoldások

Hírek

3D-s tehetségeket díjaztunk

A Vannet kiemelt támogatója volt a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara és a GreypixelGeometrics Kft.3D és Én című fotogrammetriai pályázatának. A versenybe nevező fiatalok fényképek alapján készítettek digitális, háromdimenziós modelleket ismert és kevésbé ismert pécsi műemlékekről.

további hírek

náluk vannet

Akik már használják

A műholdas internet felhasználási lehetősége nagyon sokrétű. Rovatunkban bemutatjuk referenciáinkat, elégedett ügyfeleinket, érdekes bekötéseinket. Nekik bejött a vannet.

tovább

     Akciók

   Folytatódnak akcióink! 

Kedvezményes előfizetések, új ajánlatok! Ne maradjon le róluk! 

tovább