GY.I.K.

Milyen gyors a vanNet szolgáltatás?
Az igényelhető maximális letöltési sebesség: 22 Mbit/s; maximális feltöltési sebesség: 6 Mbit/s

Telepíthetem magamnak ("szereld magad")?
A telepítést elsősorban szakképzett szakembereink segítségével javasoljuk elvégezni. A szerelésre ez esetben garanciát vállalunk. A rendszer telepítése meghatározott szolgáltatások esetén azonban  önállóan is lehetséges. Ebben az esetben egy bemutató videót és leírást küldünk az Előfizető részére.

Mennyibe kerül a szolgáltatás?
A korábban megszokott műholdas hozzáférésekhez képest töredék áron hozzáférhető, azonban a hagyományos technológiákhoz képest magasabb mind a kiépítési díja, mind az üzemeltetési költsége.

Azonban folyamatos kedvezményeinkkel és kedvező ajánlatainkkal a műholdas internet szolgáltatás abszolút versenyképes a földi hagyományos hozzáférésekkel is.

Szükséges telefonvonal?
A műholdas szolgáltatáshoz nem kell telefonvonal, sem más vezetékes, vagy vezeték nélküli telekommunikációs hozzáférés, mindösszesen elektromos áram.

A szolgáltatásnak van minimum rendszerkövetelménye?
Alapvetően nincs. Bármilyen számítógépet (MAC, Windows, Linux OS) rá lehet csatlakoztatni, amely rendelkezik hálózati kártyával (10/100 Mbps) és csatlakozóval, melyre a műholdas eszköz beltéri modemegységét kell csatlakoztatni. Továbbá semmilyen szoftvert, vagy programot nem szükséges telepíteni a szolgáltatás igénybevételéhez.

Csatlakoztathatom a vanNet szolgáltatást helyi hálózathoz?
Igen. Mindösszesen egy IP routerre van szükség, melyet a műholdas beltéri modem egység és a helyi hálózat közé kell elhelyezni.

Használható a szolgáltatás otthoni vezeték nélküli eléréssel (wifi)?
Igen a szolgáltatás megosztható egy külső vezeték nélküli router segítségével.

A vanNet szolgáltatás kínál TV és Telefon hozzáféréseket?
Jelenleg a szolgáltatásra VoIP telefont lehetséges csatlakoztatni, mely a hagyományos vezetékes telefonszolgáltatáshoz hasonlatos. (+21-es körzetszámmal kérhető VOIP szolgáltatóknál)
TV szolgáltatással az RG-Networks Kft. nem foglalkozik, technikailag azonban megoldható (meglévő sat-előfizetéshez tartozó eszközöket a vanNET műholdas terminál egységen elhelyezve)

A vanNet szolgáltatás alkalmas on-line játékok használatára?
Elméletileg lehetséges, azonban a real-time jellegű alkalmazások az átlagos 600-700ms-os késleltetés miatt nem képesek élvezhető minőséget biztosítani, így ezekhez nem javasoljuk.

Nagy adatmennyiségek letöltésére alkalmas a szolgáltatás?
A vanNet szolgáltatás forgalom korlátos csomagjai egyértelműen meghatározzák az adott hónapban letölthető mennyiséget (habár plusz GB-ok vásárolhatóak). Egyes szolgáltatáscsomagok tekintetében, éjjeli adatforgalom nem kerül számításra a rendszerben, továbbá egyes csomagok forgalmi korlát elérés esetén is böngészésre és levelezésre használhatóak.

Mi az a vanNet?
A „vanNet” egy márkanév, mely az RG NetWorks Kft., mint a Tooway (SKYLOGIC s.p.a /EUTELSAT termékek) és az Astra2Connect (S.E.S. termékek) hivatalos magyarországi képviselete, által szolgáltatott kétirányú műholdas szolgáltatásokat jelenti.

Milyen eszközök szükségesek a szolgáltatáshoz?
A szolgáltatás igénybevételéhez  egy műholdas terminál szükséges, mely egy kültéri 75cm-es átmérőjű parabola antennából, egy kétirányú kommunikációra alkalmas fejegységből (iLNB), és egy beltéri modemből áll.

Miben különbözik a műholdas internet a hagyományos szolgáltatásoktól?
A műholdas internet szolgáltatás eltér a hagyományos hozzáférésektől. A technológiából (és hogy a műhold, a hálózati központ, és az ügyféloldali eszköz közötti távolság: 2x 36.000km) fakadóan a hozzáférésnek átlagosan 600-700ms a késleltetése. Ez azt jelenti, hogy böngészési érzetre valamivel több idő (1-2 másodperc) amíg a böngésző elkezdi betölteni a tartalmakat. (Ezeket persze a későbbiekben már nagyrészt rögtön betölti).

A műholdas kapacitás korlátozott, ezt     pedig az     operátor az egy műholdas     terminálon (egy előfizetésen) elforgalmazott  adatmennyiséghez köti.

Hírek

3D-s tehetségeket díjaztunk

A Vannet kiemelt támogatója volt a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara és a GreypixelGeometrics Kft.3D és Én című fotogrammetriai pályázatának. A versenybe nevező fiatalok fényképek alapján készítettek digitális, háromdimenziós modelleket ismert és kevésbé ismert pécsi műemlékekről.

további hírek

náluk vannet

Akik már használják

A műholdas internet felhasználási lehetősége nagyon sokrétű. Rovatunkban bemutatjuk referenciáinkat, elégedett ügyfeleinket, érdekes bekötéseinket. Nekik bejött a vannet.

tovább

     Akciók

   Folytatódnak akcióink! 

Kedvezményes előfizetések, új ajánlatok! Ne maradjon le róluk! 

tovább