GY.I.K.

Milyen gyors a vanNet szolgáltatás?
Az igényelhető maximális letöltési sebesség: 22 Mbit/s; maximális feltöltési sebesség: 6 Mbit/s

Telepíthetem magamnak ("szereld magad")?
A telepítést elsősorban szakképzett szakembereink segítségével javasoljuk elvégezni. A szerelésre ez esetben garanciát vállalunk. A rendszer telepítése meghatározott szolgáltatások esetén azonban  önállóan is lehetséges. Ebben az esetben egy bemutató videót és leírást küldünk az Előfizető részére.

Mennyibe kerül a szolgáltatás?
A korábban megszokott műholdas hozzáférésekhez képest töredék áron hozzáférhető, azonban a hagyományos technológiákhoz képest magasabb mind a kiépítési díja, mind az üzemeltetési költsége.

Azonban folyamatos kedvezményeinkkel és kedvező ajánlatainkkal a műholdas internet szolgáltatás abszolút versenyképes a földi hagyományos hozzáférésekkel is.

Szükséges telefonvonal?
A műholdas szolgáltatáshoz nem kell telefonvonal, sem más vezetékes, vagy vezeték nélküli telekommunikációs hozzáférés, mindösszesen elektromos áram.

A szolgáltatásnak van minimum rendszerkövetelménye?
Alapvetően nincs. Bármilyen számítógépet (MAC, Windows, Linux OS) rá lehet csatlakoztatni, amely rendelkezik hálózati kártyával (10/100 Mbps) és csatlakozóval, melyre a műholdas eszköz beltéri modemegységét kell csatlakoztatni. Továbbá semmilyen szoftvert, vagy programot nem szükséges telepíteni a szolgáltatás igénybevételéhez.

Csatlakoztathatom a vanNet szolgáltatást helyi hálózathoz?
Igen. Mindösszesen egy IP routerre van szükség, melyet a műholdas beltéri modem egység és a helyi hálózat közé kell elhelyezni.

Használható a szolgáltatás otthoni vezeték nélküli eléréssel (wifi)?
Igen a szolgáltatás megosztható egy külső vezeték nélküli router segítségével.

A vanNet szolgáltatás kínál TV és Telefon hozzáféréseket?
Jelenleg a szolgáltatásra VoIP telefont lehetséges csatlakoztatni, mely a hagyományos vezetékes telefonszolgáltatáshoz hasonlatos. (+21-es körzetszámmal kérhető VOIP szolgáltatóknál)
TV szolgáltatással az RG-Networks Kft. nem foglalkozik, technikailag azonban megoldható (meglévő sat-előfizetéshez tartozó eszközöket a vanNET műholdas terminál egységen elhelyezve)

A vanNet szolgáltatás alkalmas on-line játékok használatára?
Elméletileg lehetséges, azonban a real-time jellegű alkalmazások az átlagos 600-700ms-os késleltetés miatt nem képesek élvezhető minőséget biztosítani, így ezekhez nem javasoljuk.

Nagy adatmennyiségek letöltésére alkalmas a szolgáltatás?
A vanNet szolgáltatás forgalom korlátos csomagjai egyértelműen meghatározzák az adott hónapban letölthető mennyiséget (habár plusz GB-ok vásárolhatóak). Egyes szolgáltatáscsomagok tekintetében, éjjeli adatforgalom nem kerül számításra a rendszerben, továbbá egyes csomagok forgalmi korlát elérés esetén is böngészésre és levelezésre használhatóak.

Mi az a vanNet?
A „vanNet” egy márkanév, mely az RG NetWorks Kft., mint a Tooway (SKYLOGIC s.p.a /EUTELSAT termékek) és az Astra2Connect (S.E.S. termékek) hivatalos magyarországi képviselete, által szolgáltatott kétirányú műholdas szolgáltatásokat jelenti.

Milyen eszközök szükségesek a szolgáltatáshoz?
A szolgáltatás igénybevételéhez  egy műholdas terminál szükséges, mely egy kültéri 75cm-es átmérőjű parabola antennából, egy kétirányú kommunikációra alkalmas fejegységből (iLNB), és egy beltéri modemből áll.

Miben különbözik a műholdas internet a hagyományos szolgáltatásoktól?
A műholdas internet szolgáltatás eltér a hagyományos hozzáférésektől. A technológiából (és hogy a műhold, a hálózati központ, és az ügyféloldali eszköz közötti távolság: 2x 36.000km) fakadóan a hozzáférésnek átlagosan 600-700ms a késleltetése. Ez azt jelenti, hogy böngészési érzetre valamivel több idő (1-2 másodperc) amíg a böngésző elkezdi betölteni a tartalmakat. (Ezeket persze a későbbiekben már nagyrészt rögtön betölti).

A műholdas kapacitás korlátozott, ezt     pedig az     operátor az egy műholdas     terminálon (egy előfizetésen) elforgalmazott  adatmennyiséghez köti.

Hírek

In the service of medicine

 Live broadcast between Krakow and Budapest on the New Frontiers in Interventional Cardiology conference

more news

references

They have VannetTM

We participate in many outings as supporters and promote our broadband internet service’s variegation. See our list of references.

more

Promotion

Packages for home users

Upon the 1st of February 2017. new, infinite* subscriptions are available! Don't miss it, read it here! 

*information is not complete

more